Create healthy habits, not restrictions

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Vitaliteit is de fysieke en mentale vrijheid ervaren om het leven te leiden zoals jij dat wenst. Opstaan met een doel, het gevoel hebben dat je ertoe doet, binding voelen met je omgeving/familie/vrienden. Ook is het van belang dat je iets doet waar je goed in bent, of dat nou in hobby’s zit of op het werkvlak, je sterke eigenschappen benutten is heel belangrijk. Daarnaast voldoende rust, zorgen voor genoeg beweging en gezonde voeding, zodat je de energie hebt om alles uit het leven te halen wat jij wilt.

Wanneer we het hebben over gewicht verliezen, is er in mijn optiek slechts 1 dieet dé oplossing en dat is het dieet wat je vol kunt houden. ‘Quick fixes’ bestaan heus, maar zijn helaas slechts tijdelijk van aard (hoeveel mensen ken jij die een dieet hebben gevolgd, maar een jaar later weer op het oude gewicht zijn of zelfs omhoog zijn gevallen? Inderdaad, ik ken er ook velen.)

Oftewel, jezelf restricties opleggen werkt op den duur juist averechts en is bovendien niet nodig en ook onprettig. Het zou toch veel fijner en vooral duurzamer zijn wanneer er structureel iets wijzigt in jouw leefpatroon waardoor jij op een gezonde, verantwoorde manier gewicht verliest en je daardoor het leven kunt leiden wat jij wilt, zonder restricties?

Ik kijk naar lichaam en geest als 1 geheel en als we het hebben over duurzaam resultaat, geloof ik dat het één niet los kan bestaan zonder het andere. Wanneer je bijvoorbeeld niet goed slaapt en veel stress ervaart, dan is jezelf een ander eetpatroon aanmeten en volhouden verrekte lastig. Dus we beginnen bij het begin en kijken dan naar de behoeftes.

Site Footer